Jumaat, 5 April 2013

yang Terakhir


Lafaz bismillah pembuka wancana

Bismillahirahminrrahim 
Selamat petang semua readers yang comel lagi hansome 
Hari ini yana nak update sikit pasal exam yang tinggal bebarapa subject nii ,  yana tinggal 3 paper je lagi , tapi semua nyee susah gilaa lhaa . Hehe .. yana kan amek syariah , fully arabic lhaa kan . MemaNg susah tapi yana suka . Dan cintakan bahasa arab . Yana dari kecik mak and abah antaa sekolah agama a.k.a pondok . Hampir 10 tahun yana dekat pondok . Then dengan sebab itu lhaa yana automatic jadi boley cakap arab .. sebenarnya belajar bahasa arab ni best , cuma susahnya I'rob .. yana sampai Sekarang tak pandai lagi nak I'rob .. huhu



Humm . Back the story pasal exam tadi , korang mesti nak tahukan 3 subject killers tuu apa . Hah , firstly subject ulum Al-Quran hari sabtu . Esok lhA .. DOAKAN Yana taw . Huhu .. second usul Fiqh , subject nii yana memang suka giler lha . Ustaz yang ajar pun best . Ustaz hasnan ! Fully arabic . Hehe . Yana target 3.80 sunject nii . 
Last paper Fiqh muamalat .. hah , susah giler , ustaz pun best ,, subject nii yana present yana dapat full mark kod .. huhu .. cakap bahasa melayu memang pandai .. bila kita buat present mesti lha kita nak orang faham kan ? So itu lhaa yang yana buat  . Sebab yana memng suka bercakap daa kene latih dari kecik masok pidato , saajak , puisi , nasyid , pantun . Khutbah jumaat jee taa dengan azan , huhu .


Okengg lhaa sayang . Yana akhiri kalam nii denagn serangkap doa
 Ya Allah . Ya Tuhanku , 
Hanya pada Mu kami pengharap pertolongan dan bantuan kerana Engkau yang maha Tahu segala kesusahan dan kemudahan diDunia ini ..
Engkau berikan kefahaman dan kemudahan kepada aku untuk menghafal dan belajar ilmu Mu ini Ya Allah . Kau kuatkanlah ingatan aku . Bersihkan hati ini dari segala hasad dengkI dan peliharalah imanku ini 
Aminn 

3 ulasan:

  1. Amal tag Yana!
    http://mohdnoorshawal.blogspot.com/2013/01/segmen-cabaran-mengumpul-blogger.html

    BalasPadam
  2. dulu pun cik yaya masuk sekolah agama..tapi tang bahasa arab tu tak mau lepas la pulak..dengan rela hati amik aliran sains mse form 4..

    BalasPadam
    Balasan
    1. cik yaya :) alaa tap . bahasa arab nii senang j .. kalau nak blajar balik pun boley :) doakan yana taw . keputusan gmpak > huhu <

      Padam